product image
product image
1 / 2

Vitamina A - retinol antioxidant.

Vitamina A sau retinolul acționează ca un antioxidant pentru piele, neutralizând radicalii liberi care provoacă leziuni ale țesuturilor și celulelor.

Comandați un apel înapoi

Sună-ne

Vitamina A sau retinolul acționează ca un antioxidant pentru piele, neutralizând radicalii liberi care provoacă leziuni ale țesuturilor și celulelor. Netezește treptat ridurile și pliurile, îmbunătățește umiditatea și elasticitatea, reduce daunele solare și oferă pielii strălucire. În plus, vitamina A crește refacerea celulelor pielii și, de asemenea, stimulează producția de colagen, rezultând un aspect general mai tânăr.


Pe lângă reducerea vergeturilor, vitamina A promovează procesul natural de vindecare al pielii. Această vitamină și derivații ei au demonstrat efecte pozitive în combaterea acneei și inversarea daunelor pielii cauzate de factorii de mediu.


Vitamina A acționează ca un antioxidant asupra pielii, neutralizează radicalii liberi care provoacă leziuni țesuturilor și celulelor.


Treptat, ridurile și pliurile sunt netezite, umezeala și elasticitatea sunt crescute, tenul este strălucitor și daunele solare sunt reduse. Creste turnover-ul celulelor pielii si creste cantitatea de colagen, oferindu-i un aspect mai tineresc.


Vitamina A joacă un rol important în sinteza ARN, care produce celule noi și sănătoase ale pielii. Epiderma este deosebit de sensibilă la deficitul de vitamina A, deoarece stratul său bazal generează în mod constant noi celule care se keratinizează și devin stratul cornos, o barieră protectoare. Ca urmare a deficienței, aceste celule mor prematur, se întăresc și înfundă sacii și porii de ulei. Retinolul exfoliază și desfunda porii; afectează densitatea și elasticitatea pielii, reglând procesele de cheratinizare și vindecare.


Ajută la repararea pielii deteriorate și la îmbunătățirea stării pielii aspre și uscate sau a pielii cu cheratinizare anormală. Acest efect se bazează pe acțiunea vitaminei A asupra stratului bazal al epidermei. Într-adevăr, diverse studii au arătat că aplicarea locală a vitaminei A duce la o creștere a activității mitotice cu aproximativ 30%. Prin creșterea rotației celulare, celulele cu o suprafață plictisitoare sunt îndepărtate mai rapid.


Vitamina A și derivații săi au demonstrat și efecte pozitive în lupta împotriva acneei, psoriazisului, proceselor neoplazice și, mai nou, în lupta împotriva îmbătrânirii pielii.

Aqua/apă, palmitat de retinil, clorură de sodiu, polisorbat 80.

icon