product image
product image
1 / 2

Vitamic C - ser antioxidant

Vitamina C este un antioxidant foarte eficient care neutralizează radicalii liberi – molecule instabile care provoacă îmbătrânirea pielii din cauza poluării, fumatului și expunerii la soare.

Comandați un apel înapoi

Sună-ne

Vitamina C este un antioxidant foarte eficient care neutralizează radicalii liberi – molecule instabile care provoacă îmbătrânirea pielii din cauza poluării, fumatului și expunerii la soare. Inhibă melanina, stimulează creșterea peliculei hidrolipidice și îmbunătățește sinteza colagenului, o proteină importantă a pielii care sporește susținerea structurală și elasticitatea pielii.


Soluția revitalizantă și antioxidantă cu vitamina C este utilizată în principal pentru a trata și a preveni fotoîmbătrânirea, tenul neuniform și pentru a ajuta pielea să lupte împotriva ridurilor.

 

Acidul ascorbic este unul dintre principalii antioxidanți non-enzimatici solubili în apă. Vitamina C este esențială pentru sinteza colagenului, o componentă structurală importantă a vaselor de sânge, tendoanelor, ligamentelor și oaselor.


În plus, vitamina C este necesară pentru sinteza carnitinei, o moleculă mică care este necesară pentru a transporta grăsimea către organele numite mitocondrii pentru conversia în energie.


Joacă un rol important în structura dermei prin stimularea sintezei de colagen de către fibroblastele dermei. Se crede că acest lucru are loc ca rezultat al ascorbatului care stimulează direct sinteza colagenului, activând direct și specific reglarea genei de colagen atât prin creșterea ratei de transcripție, cât și prin stabilizarea ARN-ului mesager procolagen, semnalând astfel genetic sinteza colagenului. Un alt mecanism este inițierea peroxidării lipidelor, care duce la o creștere a unui produs secundar care stimulează expresia genei de colagen.


În plus, acidul ascorbic este necesar pentru formarea lisil hidroxilazei, o enzimă necesară pentru a lega o moleculă de colagen cu alta, oferind rezistență țesutului.


Utilizarea locală a acidului ascorbic previne și tratează fotoîmbătrânirea. Expunerea la radiațiile ultraviolete epuizează până la două treimi din rezervele de acid ascorbic ale pielii.

Aqua/apă, acid ascorbic, edta disodic

icon