product image
product image
1 / 2

Soluție de taurină BCN Classics

Acest produs BCN Classics, găsit în Mesoceuticals®, este în esență o soluție de taurină

Comandați un apel înapoi

Sună-ne

Acest produs BCN Classics, găsit în Mesoceuticals®, este în esență o soluție de taurină, un aminoacid derivat din cisteină care este vital pentru sinteza keratinei și promovează circulația nutrienților către
par, facilitand trecerea sodiului, potasiului si ionii de magneziu intră în celule. Se concentrează pe foliculii de păr unde se naște părul, prevenind deformarea părului, prelungindu-i viața și stimulându-i creșterea.


Taurina aplicată pe scalp sporește masa părului și adaugă strălucire și volum părului care este mai gros, mai sănătos și mai puternic.

De asemenea, reduce căderea excesivă.
În plus, ca aminoacid sulfuric, are proprietăți puternice antioxidante și detoxifiante. Când este aplicat pe piele, acționează ca un agent revitalizant, în special pe pielea obosită și îmbătrânită, precum și pe pielea fumătorilor sau a celor care
expuse la poluanți.

 

Taurina este singurul acid sulfonic natural cunoscut. Se numește acid sulfonic deoarece conține sulf, dar nu aparține grupului de 20 de aminoacizi proteinogeni sau generatori structurali de proteine.


Institutul BCN Taurine acționează pe două niveluri: asupra scalpului și asupra pielii. Eficacitatea sa ca booster capilar și împotriva căderii părului a fost pe deplin dovedită, precum și proprietățile sale antioxidante care revitalizează pielea prin neutralizarea radicalilor liberi. Este indicat pentru limitarea caderii parului precum si pentru refacerea pielii obosite, imbatranite si a pielii expuse la poluanti, fumului de tutun si razelor UV.


Procesul de cădere a părului are loc pe foliculul de păr ca răspuns la inflamația cronică. Această inflamație provoacă fibroză, un proces degenerativ care reduce treptat circulația sângelui. Când se întâmplă acest lucru, șansa ca foliculul de păr să fie protejat de substanțele nocive sau agenții care pot fi sursa de chelie este redusă. Și acest lucru duce la o scădere a foliculului și la umplerea acestuia cu țesut cicatricial. Pe de o parte, taurina inhibă fibroza foliculului de păr, ceea ce previne subțierea, slăbiciunea și fragilitatea părului, ceea ce oprește în cele din urmă căderea părului. Pe de altă parte, stimulează microcirculația sângelui, promovând livrarea de nutrienți către păr și facilitând trecerea ionilor de sodiu, potasiu și magneziu către celule pentru a le menține funcțiile.


În plus, taurina, ca derivat al metioninei și cisteinei, stimulează atât formarea cheratinei, o proteină structurală importantă în piele, păr și unghii, cât și sinteza colagenului, care la rândul său are efecte benefice asupra pielii, precum elasticitate. Este implicat în homeostazia volumului keratocitelor și în hidratarea pielii și are un efect pozitiv asupra glicației și reducerii glicogenului. De asemenea, promovează colagenogeneza prin creșterea concentrației de hidroxiprolină în derm. Ca compus cu sulf, are proprietăți antioxidante care ajută organismul în procesele de detoxifiere. Taurina încetinește procesul de îmbătrânire prin protejarea membranelor celulare de daunele cauzate de radiațiile UV și radicalii liberi și protejează dermul și joncțiunea dermoepidermică limitând degradarea și inflamația epidermei.

Aqua/apă, taurină, clorură de sodiu, hidroxid de sodiu.

icon