Larisa Colomeeț: Secretele hormonilor!
Lorema Estetic
Hormonii sunt responsabili de tinerețea și frumusețea corpului și chiar a spiritului nostru. Auzim din ce în ce mai des explicații despre ce face un hormon sau altul, iar analizele hormonale sunt indispensabile în cadrul consultațiilor medicului dermatolog- cosmetolog.
Pacienții care fac terapie de substituție hormonală cu estrogen vin regulat la consultații. Dar estrogenul este doar unul dintre sutele de hormoni produși de corpul nostru. Activitatea hormonilor este una complementară și complexă, creând o simfonie frumoasă.
În cazul în care există probleme în activitatea mai multor hormoni, „corecția” acestor probleme se poate face simultan și, respectiv, în doze minime. Vorbim despre începerea unei terapii de substituție hormonală cu folosirea hormonilor bioidentici, care sunt deja recunoscuți de comunitatea mondială a medicilor.
Corpul nostru este foarte înțelept, nu face niciodată greșeli. Încearcă din toate puterile să ne arate ce probleme are și să ne ceară ajutor, atenție și dragoste.
Dacă aveți cearcăne și pungi sub ochi, nu vă grăbiți să apelați la o simplă procedură cosmetică și să mascați aceste „semnale”. Verificați hormonii tiroidieni și anume TSH, T3, T4. Chiar dacă TSH este normal, dar T3 este scăzut, acest lucru indică faptul că glanda tiroidă are nevoie de ajutor pentru a funcționa așa cum trebuie.
Dacă sindromul premenstrual este foarte accentuat, vă confruntați cu stări de depresie, cu creșterea în greutate sau libidoul scăzut, este cazul să verificați activitatea principalilor hormoni feminini: estrogenul și progesteronul.
În plus, este important să monitorizați profilul metabolismului hormonal pentru a înțelege modul în care un anumit hormon este excretat în organism. Pentru că, de exemplu, acumularea de estrogen sau a metaboliților acestui hormon poate duce la apariția fibroamelor uterine, endometriozei și cancerului de sân. Precauția este ca o înarmare! Cunoașterea biochimiei hormonilor vă va permite să nu trebuiască să tratați afecțiunile care pun viața în pericol, ci să le preveniți.
Vă antrenați din greu la sală, țineți un regim alimentar sănătos, dar nu slăbiți? Probabil că și hormonii sunt de vină. Hormonii glandelor suprarenale, pancreasului și glandei tiroide pot juca un rol semnificativ în această problemă.
Totodată, dacă pierdeți masa musculară și densitatea osoasă, libidoul lasă mult de dorit, este cazul să investigați nivelul de testosteron. Acesta este cel mai important hormon masculin, dar are un rol primordial și în calitatea vieții femeilor.
Despre hormonul de creștere se vorbește încă foarte puțin. Nu mulți medici se pot lăuda că lucrează cu valorile acestui hormon. Este foarte capricios și puțin studiat, dar este principalul hormon al tinereții. Acesta este cel care ne va menține în formă, ne va da o piele și un păr sănătos și frumos, și nu în ultimul râns, multă energie și o stare de spirit foarte bună!
Dacă aveți întrebări despre starea fondului hormonal din corpul dumneavoastră, specialiștii Centrului Medical Melissa sunt mereu gata să vă ofere răspunsuri.