product image
product image
1 / 2

Soluția lipolitică de L-carnitină

În forma sa naturală din organism, l-carnitina este responsabilă pentru metabolismul grăsimilor. După descompunerea grăsimilor stocate, mobilizează acizii grași în fluxul sanguin, se atașează de ei și îi transportă într-o zonă a celulei care transformă gră

În forma sa naturală din organism, l-carnitina este responsabilă pentru metabolismul grăsimilor. După descompunerea grăsimilor stocate, mobilizează acizii grași în fluxul sanguin, se atașează de ei și îi transportă într-o zonă a celulei care transformă grăsimea în energie.


Soluția lipolitică de L-carnitină este esențială pentru arderea optimă a grăsimilor.


L-carnitina este prezentă în mod natural în organism și este un cofactor important în metabolismul lipidic acid. Cea mai cunoscută funcție a carnitinei este rolul său important în transportul acizilor grași cu lanț lung în mitocondrii pentru boxidare, deci joacă un rol fundamental în catabolismul lipidelor și producerea de energie.


În plus față de această acțiune primară, carnitina are și alte funcții fiziologice, și anume detoxifierea reziduurilor acil nemetabolizabile, tamponarea generală a raportului acilCoA la CoA și mișcarea grupărilor acil ale acilCoA, cum ar fi peroxizomii, citosolul și mitocondriile. Toate aceste funcții sunt mediate de un grup de carnitin aciltransferaze, enzime specifice lungimii lanțului acil.


Potrivit unor autori, carnitina și esterii săi protejează celulele de deteriorarea oxidativă prin inhibarea răspândirii radicalilor liberi și promovând refacerea fosfolipidelor membranare oxidate. Deoarece arderea grăsimilor este o sursă importantă de energie musculară, deficiența de L-carnitină se manifestă prin niveluri scăzute de energie și slăbiciune musculară.


Datorită numeroaselor funcții descrise mai sus, carnitina este un ajutor valoros în tratamentul celulitei, afecțiune în care întreruperea microcirculației afectează funcționarea normală a adipocitelor, care încep să sintetizeze și să acumuleze cantități excesive de trigliceride.


Acțiunea carnitinei este deosebit de valoroasă, deoarece nu numai că favorizează catabolismul lipidelor, dar ajută și la detoxifiere și regenerare celulară, restabilind funcțiile fiziologice ale dermului.

Apă, carnitină.

icon