product image
product image
1 / 2

BCN Scalp pentru întărirea părului

BCN Scalp conține ingrediente active a căror pierdere sau deficiență poate provoca căderea părului: dexpantenol și biotină. De asemenea, conține și alte vitamine B și fier.

BCN Scalp conține ingrediente active a căror pierdere sau deficiență poate provoca căderea părului: dexpantenol și biotină. De asemenea, conține și alte vitamine B și fier.


Dexpantenolul, o componentă naturală a pielii și părului, este analogul alcoolic al acidului pantotenic sau vitaminei B5 și, prin urmare, este o provitamina B5 care este rapid absorbită prin piele și transformată în vitamina B5. Eficacitatea sa se bazează pe marea sa capacitate de hidratare și pe o bună penetrare în piele. Creste nivelul de umiditate din stratul cornos, reducand pierderile de apa transepidermica si mentine netezimea si elasticitatea naturala a pielii. Mecanismul său de acțiune se bazează pe statutul său de component al coenzimei A, o substanță esențială pentru numeroase procese biochimice și, în general, acționează ca un cofactor în reacțiile de acetilare.


Biotina, numită vitamina H, vitamina B7 sau vitamina B8, este esențială pentru creșterea celulelor, producția de acizi grași și metabolismul aminoacizilor. Accelerând sinteza lipidelor, îmbunătățește funcția pielii ca barieră naturală. De asemenea, este un seborgulator natural, ameliorează simptomele dermatitei seboreice, eczemelor și pielii uscate, ajută la combaterea căderii părului și a decolorării premature a capilarelor.


Tiamina sau vitamina B1 este un antioxidant care crește circulația sângelui în piele și scalp. Această acțiune îmbunătățește pătrunderea sângelui și a fluidelor - și, prin urmare, a oxigenului - în diferite zone ale pielii și foliculilor de păr. Prin aceasta, tiamina previne caderea parului si favorizeaza cresterea parului nou, obtinand o imbunatatire semnificativa a starii parului care arata stralucitor si stralucitor.


S-a dovedit că piridoxina sau vitamina B6 reduce formarea de dihidrotestosteron și reglează excesul acestuia în rădăcina părului, limitând astfel pierderea și stimulând creșterea acestora. Echilibreaza tenul gras prin limitarea secretiei glandelor sebacee. Combate matreata si dermatita seboreica. Reduce mâncărimea și inflamația pielii (eczema atopică).


Fierul, ca componenta principala a multor proteine ​​si enzime, are un efect direct asupra parului, astfel ca unele tipuri de alopecie sunt de obicei corectate prin cresterea continutului de fier. În plus, fierul este necesar pentru formarea cheratinei, principala componentă proteică a straturilor exterioare ale pielii și părului, care afectează aspectul sănătos al pielii, unghiilor și părului.

Substante active: pantenol, vitamina B6, vitamina B1, biotina, fier.

icon