iulie 30, 2021

Olga Captari: Tehnologia anti-age care într-adevăr funcționează

– Chipul multor persoane își pierde „integritatea”. Dacă acum câțiva ani, injecțiile pe față provocau fiori, acum sunt considerate o normalitate. Fashionistele își remodelează aspectul dincolo de recunoaștere. Ce părere aveți despre această tendință?

– Profesia mea abordează deseori aspectele fundamentale ale acestei probleme. Mass-media și publicitatea au creat în mintea noastră standardele de aparență, care au devenit niște măsurătoare false ale succesului. Eu nu susțin aceste stereotipuri, sunt de părerea că frumusețea ar trebui să fie individuală și specială. Putem lua ca reper o mulțime de oameni talentați care arată extraordinar și să-i comparăm cu duzina de pițipoance frumoase pe care le avem tot mai multe în jurul nostru. Moda este schimbătoare, deci nu ar trebui să vă modificați aspectul pentru a satisface gusturile publice.

Olga Captari

Doctor cosmetolog-dermatolog, categorie superioară

Experiență – 20 de ani

Motto: „O femeie se naște pentru a fi frumoasă la orice vârstă!”

 

– „Îmbătrânirea, în special pentru femei, a devenit, de asemenea, demodată și chiar indecentă. Toți se străduiesc să pară mai tineri decât vârsta lor reală. În opinia dumneavoastră, acest cult al tinereții este justificat?

– Cred că această întrebare nu este deloc despre modă și stereotipuri. Efortul de a fi tânăr este un proces fiziologic normal, deoarece tinerețea este un semn vizibil al stării generale de sănătate. Oamenii au început să trăiască mai mult și mai bine decât acum o jumătate de secol. Amintiți-vă viața bunicilor și străbunicilor noștri, cărora, viața de zi cu zi și copiii nu le-au lăsat timp și bani pentru ei înșiși. A avea grijă de noi înșine a fost considerat, mult timp, un răsfăț, din acest motiv, pentru unii, încă este jenant să mergi la medic dacă nu te doare nimic sau să cheltui bani pe produse cosmetice de calitate. Trebuie să înțelegem cu toții că pielea face parte de noi. Este cel mai mare organ uman cu importante funcții pentru organismul nostru. Dacă aveți grijă de ea în mod regulat și conștient, ca și cum ne-am îngriji dinții, de exemplu, este posibil să nu fie neapărate tehnicile invazive.

 

– Care sunt acele cazuri când injecțiile sunt singura opțiune?

– Cosmetologia modernă face posibilă rezolvarea problemelor care au chinuit o persoană toată viața, printr-o singură vizită la un cosmetolog. Nu vă faceți griji în privința aspectului, cea mai importantă este o stima de sine o calitate mai bună a vieții.

Nu veți putea îmbunăți aspectul fără utilizarea injecțiilor doar dacă momentul potrivit a fost deja ratat. Pacienții care fac prima vizită la un cosmetician la vârsta de 40 de ani, în cele mai multe cazuri, au pierdut capacitatea pielii de a se vindeca și au nevoie de măsuri anti-age mai radicale. Amintiți-vă celebra afirmație a lui Coco Chanel: la 20 de ani avem o față cu care ne-a înzestrat natura, la 30 de ani avem ceva ce am creat noi înșine și la 50 avem o față pe care o merităm. Asta este realitatea: nu ne alegem chipul, dar este în puterea noastră să îl schimbăm și să-i păstrăm cele mai bune caracteristici.

– Olga, fața Dvs. revigorată și tânără este admirabilă, mai ales având în vedere că aveți doi copii mari. Sunteți cosmetolog, deci frumusețea Dvs. poate fi percepută de mulți ca un bonus plăcut pentru profesie. Dar ce se întâmplă cu cei care nu vă vizitează des biroul?

– Apar inevitabil semne ale îmbătrânirii. Odată cu înaintarea în vârstă, pielea devine flască, își pierde fermitatea și conturul feței, apar ridurile. Sarcina mea, în calitate de cosmetolog, este să rezolv problemele estetice emergente și să încetinesc procesul de îmbătrânire. Fără magie – doar o abordare științifică a anatomiei feței umane și întinerirea complexă folosind tehnica Full Face.

 

– Ce presupune această tehnică?

– Full Face este o abordare modernă a întineririi feței, care combină metode anti-age foarte avansate: biorevitalizarea, mezoterapia, ridicarea firelor și altele. Procedurile sunt selectate individual și încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii, făcând fața netedă, proaspătă și atractivă. Tehnica Full Face netezește ridurile, reduce petele și restabilește elasticitatea țesuturilor faciale. Full Face este, de asemenea, capabil să rezolve problemele legate de pigmentare, bărbie dublă, pori dilatați și pielea lăsată.

 

– Care sunt etapele acestei tehnici?

– Mai întâi trebuie să relaxăm blocurile musculare ale feței pentru a netezi ridurile imitate. Terapia cu botulină face față acestei sarcini. Apoi, ar trebui să restabilim volumele pierdute odată cu înaintarea în vârstă, să netezim neregulile și cutele pielii. Pentru aceasta folosesc fillere cu acid hialuronic. Pentru a consolida efectul final, este necesar să hrănim și să hidratăm pielea cât mai mult posibil. În acest stadiu, biorevitalizantele și cocktailurile de vitamine pentru mezoterapie sunt indispensabile.

 

– Dacă, aparent totul este în ordine, merită să contactăm un cosmetolog? Sau există o anumită vârstă la care implicarea unui medic ne poate ajuta la prevenirea modificărilor legate de vârstă?

– Recomandările generale indică vârsta de 25 de ani, dar toți oamenii sunt diferiți și, în această privință, merită să vă concentrați doar pe propria fiziologie și genetică. Examinați fotografiile vechi ale părinților dvs., dacă au început procesul de formare activă a ridurilor până la 30 de ani, atunci cel mai probabil vi se va întâmpla același lucru. Lista problemelor genetice include zbura, pleoapele căzute, ridurile fine, porii măriți, alopecia, transpirația excesivă și multe altele. Trebuie să începeți să preveniți din timp aceste imperfecțiuni ale pielii. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că aspectul dvs. este influențat nu numai de genotipul (ereditatea), ci și de fenotipul (factorii de mediu). Munca, sportul, obiceiurile proaste, dieta și tiparele de somn schimbă toate recomandările individuale pentru îngrijirea pielii. Prin urmare, contactul cu un cosmetician ar trebui să aibă loc chiar și în adolescență, pentru a vă proteja de semnele timpurii ale îmbătrânirii.

– Cât de des ajunge fiica Dvs pe acest scaun (n.a. fotoliul cosmetologic din cabinetul Olgăi Captari)?

– Am avut norocul să devin cea mai bună prietenă a fiicei mele. Masha își poate împărtăși întotdeauna gândurile, inclusiv despre îngrijirea de sine. Voi spune mai multe: și fiul meu Ivan îmi urmează sfatul, pentru că pielea curată este necesară pentru toată lumea, indiferent de sex. Este important ca fiecare mamă să arate prin propriul exemplu importanța îngrijirii de sine, să lucreze pentru a îmbunătăți calitatea pielii și să-și prezinte copiii la un cosmetolog competent care se va ocupa de sănătatea celui mai mare organul corpului lor.

 

Adresa:

Chișinău, str.București, 116

Tel.: +37369616673

Instagram: dr.captarioliga

Comentarii